Hulp bij uitzoeken

©foto CB Chayaruwhaar dwerg Teckel

©foto CB Chaya ruwhaar dwerg Teckel

Als u een nieuwe huisvriend gaat uitzoeken, ziet u soms door de bomen het bos niet meer.  Uw wens is natuurlijk om de juiste hond te vinden die perfect binnen uw gezinssituatie past. Er zijn dan veel keuze`s om rekening mee te houden. Denk hierbij aan; wilt u een rashond of een kruising, een reu of een teef, een grote of een kleine hond, een pup of een volwassen hond etc.

Vindt u het een feestje als uw tuin word omgespit, dan zou u een ras kunnen kiezen wat gefokt is om klein ongedierte te vangen. Wilt u dat uw bezoek luid blaffend aangekondigd wordt, dan kunt u kiezen voor een hond die de genen bezit om huis en erf te bewaken.

Maar als u geen idee heeft waarvoor een bepaalde hond gefokt is, dan kunt u mij inschakelen. Samen gaan we uw wensen op een rijtje zetten en bekijken we wat de beste keuze voor u is. Uiteraard gaan we kijken waar het ras voor gefokt is, en hoe we bepaalde gedragingen kunnen stimuleren of juist ombuigen naar ander gedrag. Ook bekijken we de dagelijkse verzorging die erbij komt kijken, zoals; uitlaten, eten geven, opvoeden, vachtverzorging, dierenartsbezoekjes en het opvoeden. Het leren lezen van de lichaamstaal en de hond kunnen begeleiden daar waar nodig is zal ook zeker aan bod komen.

Copyright © 2016 hondengedragcaoch h/o hondenschool de wijsneus. Alle Rechten Voorbehouden.