Gedrag begeleiding

©foto CB Aviv ruwhaar dwerg Teckel

©foto CB Aviv ruwhaar dwerg Teckel

“Mijn hond blaft zodra ik de deur uit loop…” of “Help mijn hond plast als er visite binnenkomt”. Misschien trekt hij u over straat tijdens het uitlaten, valt uw hond uit naar andere honden, bijt hij in uw handen of maakt hij dingen kapot. Het kan ook zijn dat uw hond gedrag vertoont waar hij zelf last van heeft, etc.

Is dit gedrag wat u eigenlijk niet wilt horen of zien? Dan kan ik u helpen met gedragsbegeleiding.

Gedragsbegeleiding wordt ingezet op het moment dat een hond gedrag laat zien, wat voor u een probleem is. Om probleemgedrag te doorbreken, gaan we samen op zoek naar de oorzaak van het gedrag. Omdat honden net als mensen verschillende indrukken en ervaringen opdoen is het belangrijk om verder te kijken dan alleen naar de leefomgeving. Zoals bijvoorbeeld de dagelijkse routine.

Om de juiste begeleiding te bieden gaan we als volgt te werk. Meestal vult u vooraf een vragenlijst in die we samen bij u thuis bespreken, terwijl ik ondertussen de hond zal observeren. Door mijn observatie en de antwoorden op de vragen krijg ik een duidelijk inzicht in het probleem. Ik maak hierna een persoonlijk begeleidingsplan. De begeleiding kan nu écht beginnen, we gaan samen aan de slag, om het probleemgedrag om te zetten naar voor u gewenst gedrag.

Iedere hond is uniek en daarom verschilt ook de begeleiding per hond. Naar aanleiding van het probleem gedrag kunnen meerdere bezoeken nodig zijn.

Copyright © 2016 hondengedragcaoch h/o hondenschool de wijsneus. Alle Rechten Voorbehouden.