Wie ben ik

Mirjam Leppers

Mirjam LeppersGraag stel ik me aan u voor;

Hallo, mijn naam is Mirjam Leppers. Samenwonend met mijn man Jacob, onze twee Golden Retrievers Nino en Shiva en twee guitige konijntjes Boemel en Muffin.

Ik vind het  enorm boeiend om te zien hoe de communicatie bij ons in huis verloopt, vooral tussen onze dieren onderling. Waarbij ik nog steeds veel leer over hoe verschillende dieren onderling communiceren.

Mijn passie en interesse voor honden is gewekt doordat ik als klein kind ben opgegroeid met honden. Mijn moeder heeft vroeger teckels gehad met af en toe een nest puppies. Mijn eerste woordje wat ik gebrabbeld hebt is Fabie , afkorting van Fabiola onze teckel.

Op het moment dat onze eerste hond, een kleine Kees, Bono bij mij en mijn man Jacob is komen wonen, heb ik gedacht; “het is een makkie om deze hummel op te voeden”. Maar dat blijkt minder waar te zijn. Ik ben tegen gedragingen aangelopen waardoor ik Bono af en toe “achter het behang heb willen plakken”. Wij zijn op cursus gegaan bij hondenschool Alfa. In de cursus kreeg ik behoorlijk inzicht in mijn eigen gedrag naar Bono en handvatten aangereikt om onze hond te kunnen begeleiden.

In maart 2015 hebben we afscheid van onze Bono moeten nemen… Hij was oud en op. Dit kleine mannetje heeft mij enorm veel geleerd en daar ben ik hem erg dankbaar voor.

De werkwijze bij de hondenschool (het belonen van goed gedrag en uitsluitend positieve training) heeft mij enorm geïntrigeerd. Om op deze wijze les te kunnen geven, ben ik intern opgeleidt. Daarna heb ik bij O & O  een opleiding gevolgd tot instructeur. Tussendoor heb ik seminars en lezingen bijgewoond van onder andere Turid Rugaas. Dit is de werkwijze wat voor mij als “thuiskomen” voelt!!

Ik heb met ontzettend veel plezier de opleiding PDTI (Pet Dog Trainer International), eenmalig in Nederland door Turid Rugaas gegeven, met succes afgerond en mag ik mij gedragdeskundig noemen.

In deze unieke opleiding heb ik geleerd de subtiele lichaamstaal van de hond te lezen, te respecteren en eigenaar met hond hierin te begeleiden.  Uiteraard zit ik niet stil en volg ik regelmatig bijscholingen, lezingen en workshops om meer kennis te vergaren.

Omdat deze werkwijze de toekomst is, maak ik van mijn passie mijn werk en ben ik met liefde mijn bedrijf Hondengedragcoach gestart.

Copyright © 2016 hondengedragcaoch h/o hondenschool de wijsneus. Alle Rechten Voorbehouden.